Вісник НАН України. 2014. № 3. С. 77-82.

ЗЕЛЬНІЧЕНКО Олександр Тимофійович –
кандидат фізико-математичних наук,  завідувач видавничого відділу
Інституту електрозварювання  ім. Є.О. Патона НАН України

ЛІПОДАЄВ Володимир Миколайович –
доктор технічних наук,  заступник головного  редактора журналу «Автоматическая сварка»
Інституту електрозварювання  ім. Є.О. Патона НАН України

ЗВАРЮВАННЯ ТА СПОРІДНЕНІ ТЕХНОЛОГІЇ — СЬОГОДЕННЯ І МАЙБУТНЄ
Міжнародна конференція

25—26 листопада 2013 р. в Києві на базі Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України відбулася Міжнародна конференція «Зварювання та споріднені технології — сьогодення і майбутнє», організована Національною академією наук України та Інститутом електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України.

Міжнародна конференція «Зварювання та споріднені технології – сьогодення і майбутнє» відбулася 25–26 листопада 2013 р. в Києві в Інституті електрозварювання (ІЕЗ) ім. Є.О. Патона НАН України. Ініціаторами заходу виступили Національна академія наук України та ІЕЗ ім. Є.О. Патона НАН України. У Конференції взяли участь понад 200 представників академічних і галузевих науково-дослідних інститутів, наукових, проектно-конструкторських та інженерних центрів, промислових підприємств і університетів, а також керівники та менеджери зацікавлених бізнес-структур. Серед учасників заходу було 34 іноземні представники з країн далекого (Австрія, Болгарія, Велика Британія, Німеччина, Індія, КНР, Польща, Словаччина, США, Франція, Японія) та близького (Білорусь, Грузія, Казахстан, Росія) зарубіжжя. Серед почесних гостей Конференції були присутні президент АН Республіки Саха (Якутія) чл.-кор. РАН М.П. Лєбєдєв, президент Російського науково-технічного зварювального товариства проф. О.І. Стєклов, президент Товариства зварників України В.Г. Фартушний, президент Білоруського товариства зварників проф. Л.С. Денисов.

На пленарних засіданнях Конференції було заслухано та обговорено 23 замовлені доповіді про найважливіші наукові досягнення, отримані останнім часом у галузі зварювання, наплавлення, паяння, міцності, нових матеріалів, неруйнівного контролю і технічної діагностики, оцінки залишкового ресурсу зварних конструкцій, інженерії поверхні, спеціальної електрометалургії, а також перспективи подальшого розвитку цих напрямів. Повний текст (PDF).