Вісник НАН України. 2014. №6. С. 3-9.

VIІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ НАУКИ

14 травня 2014 р., напередодні професійного свята науковців, у центральному павільйоні Національного комплексу «Експоцентр України» відбулося урочисте відкриття VІІІ Всеукраїнського фестивалю науки. В рамках Фестивалю, який тривав до 16 травня, в усіх обласних і районних центрах України було проведено понад тисячу різноманітних заходів: дні відкритих дверей у наукових установах, виставки інноваційних розробок, конференції, лекції провідних учених, демонстрації науково-популярних фільмів тощо.

14 травня 2014 р. у Національному комплексі «Експоцентр України» відбулося урочисте відкриття VІІІ Всеукраїнського фестивалю науки. Започаткований 2007 р., цей масштабний загальнодержавний проект з популяризації в суспільстві наукових знань за традицією проходить напередодні святкування Дня науки. Програма цьогорічного Фестивалю, що тривав з 14 по 16 травня, охоплює понад 1000 різноманітних заходів по всій Україні, розрахованих на різні категорії учасників: дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних учених із популярними лекціями, екскурсії до лабораторій і музеїв, круглі столи, виставки, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів, інтерактивні фізичні шоу, наукові пікніки тощо.

Організатори Фестивалю науки – 2014: Національна академія наук України; Міністерство освіти і науки України; Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України; Національна академія медичних наук України; Національна академія педагогічних наук України; Національна академія аграрних наук України; Національна академія правових наук України; Національна академія мистецтв України; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «КПІ»; Національний центр «Мала академія наук України».

Відкриваючи урочисте засідання, віце-президент НАН України академік НАН України Антон Григорович Наумовець з приємністю зазначив, що Фестиваль науки проходить в Україні вже увосьме. Склалася добра традиція, що в ці дні науковці репрезентують суспільству власні здобутки, пропонують бізнесу і промисловості свої конкретні розробки, інноваційні винаходи та наукові досягнення. «Наука завжди була і буде рушійною силою прогресу людства. Тому дуже важливо спільними зусиллями сприяти вирішенню найголовніших проблем суспільства, формувати науковий світогляд громадян. Незважаючи на драматичні події останнього часу, ми все-таки проводимо Фестиваль і демонструємо, що наша наука активно працює», – підкреслив А.Г. Наумовець. Повний текст (PDF)